INCREDIBIL DE ATRACTIV
Bun venit pe paginile forumului "INCREDIBIL DE ATRACTIV" !!!

Sarmale

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Sarmale

Mesaj Scris de nicuvar la data de Mar 05 Ian 2010, 8:10 pm

Sarmale cu carne de porc si varza acra in dovleac

Sarmalele sunt nelipsite pe masa de sarbatori, iar daca le fierbeti in dovleac va veti bucura de ceva nou, surprinzator si deosebit.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Reteta completa si mai multe detalii aveti aici:

Sarmale cu carne de porc si varza in dovleac
avatar
nicuvar

Mesaje : 1183
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 61
Localizare : Timisoara

http://nicuvar.wordpress.com/

Sus In jos

Sarmale cu jambon afumat

Mesaj Scris de nicuvar la data de Mar 05 Ian 2010, 8:19 pm

Sarmale cu jambon afumat

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Reteta completa:

Sarmale cu jambon afumat
avatar
nicuvar

Mesaje : 1183
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 61
Localizare : Timisoara

http://nicuvar.wordpress.com/

Sus In jos

Sarmale combinate

Mesaj Scris de nicuvar la data de Mar 05 Ian 2010, 8:31 pm

Sarmale combinate

Am vazut ceva asemanator la Radu Anton Roman ... Am incercat si noi.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Si reteta:

Sarmale combinate
avatar
nicuvar

Mesaje : 1183
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 61
Localizare : Timisoara

http://nicuvar.wordpress.com/

Sus In jos

Sarmalute cu varza acra si coasta afumata (scarita)

Mesaj Scris de nicuvar la data de Mar 05 Ian 2010, 8:42 pm

Sarmalute cu varza acra si coasta afumata (scarita)

O alta reteta de sarmalute cu varza acra. Mai incolo, si varianta cu varza dulce. Smile

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Reteta mai jos:

Sarmalute cu varza acra si coasta afumata (scarita)
avatar
nicuvar

Mesaje : 1183
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 61
Localizare : Timisoara

http://nicuvar.wordpress.com/

Sus In jos

Re: Sarmale

Mesaj Scris de aurora la data de Lun 15 Aug 2011, 10:07 am

dadui peste reteta asta

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
aurora

Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara

Sus In jos

Re: Sarmale

Mesaj Scris de geta la data de Vin 01 Iun 2012, 1:11 pm


„Deşi se spune că apa nu-i bună nici în cizme, trebuie să adaug că ea nu-i obligatorie nici în sarmale,
fiindcă adevăratele sarmale boiereşti pe care le devora Conu Mihail Sadoveanu în compania unor preacuvioşi egumeni,
erau fierte numai şi numai în vin de Cotnari, chestie pe care eu am plagiat-o fără pic de ruşine
înlocuind Cotnarul cu Tămâioasa mea românească, în compania căreia s-au fălit multe sosuri pe malul Dunării.

Aşadar, sărmăluţele îmbrăcate-n ştevie, în frunză subţire de viţă de vie sau în foaie subţire de varză,
umplute cu o tocătură din carne de gâscă altoită cu puţin viţel şi-o ţâră de costiţă de purcel,
aromite cu doi ardei graşi făcuţi harcea-parcea şi trei cepe gemene trase-n tigaie cu un pumn de orez
- se rânduiesc aşadar într-o ulcică pântecoasă de lut sau de tuci, se pecetluiesc cu roşii proaspete tăiate felii,
cu o mână de piper şi alta de busuioc uscat şi se îneacă totul în vinul parfumat şi gălbui din pivniţa lui Dinescu.

Ei bine, după ce s-au dedulcit la cuptor preţ de două ceasuri,
veţi tăbără boier dumneavoastră pe dânsele şi veţi deveni fără doar şi poate mai frumoşi şi mai deştepţi.”

(Mircea Dinescu)

avatar
geta

Mesaje : 2267
Data de inscriere : 03/01/2010
Varsta : 60
Localizare : TIMISOARA

Sus In jos

Re: Sarmale

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum