INCREDIBIL DE ATRACTIV
Bun venit pe paginile forumului "INCREDIBIL DE ATRACTIV" !!!

Mancare de fasole

Pagina 1 din 3 1, 2, 3  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Mancare de fasole

Mesaj Scris de nicuvar la data de Mier 06 Ian 2010, 11:11 am

Mancare de fasole BOB cu ciolan afumat

Fasolea bob imi place la nebunie. Are bobul mare, cu o mana de fasole indestulezi intreaga familie. Daca pui si un ciolan afumat, bine fiert, succesul este garantat.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Reteta are si un video cu un ciolan aburind:

Fasole BOB cu ciolan afumat
avatar
nicuvar

Mesaje : 1183
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 61
Localizare : Timisoara

http://nicuvar.wordpress.com/

Sus In jos

Iahnie de fasole rosie cu afumatura

Mesaj Scris de nicuvar la data de Mier 06 Ian 2010, 11:20 am

Iahnie de fasole rosie cu afumatura

Am gasit in Kaufland fasole alba gigant, fasole rosie, pestrita si neagra !!! Le-am incercat pe toate si a fost minunat. Merg sa mai cumpar. Acum o iahnie cu fasole rosie.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Reteta completa mai jos:

Iahnie de fasole rosie cu afumatura
avatar
nicuvar

Mesaje : 1183
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 61
Localizare : Timisoara

http://nicuvar.wordpress.com/

Sus In jos

Fasole batuta cu rasol de porc

Mesaj Scris de nicuvar la data de Mier 06 Ian 2010, 11:27 am

Fasole batuta cu rasol de porc

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Reteta:

Fasole batuta cu rasol de porc
avatar
nicuvar

Mesaje : 1183
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 61
Localizare : Timisoara

http://nicuvar.wordpress.com/

Sus In jos

Fasole batuta cu parjoale

Mesaj Scris de nicuvar la data de Mier 06 Ian 2010, 11:32 am

Fasole batuta cu parjoale

O mancare foarte usor de preparat si foarte apetisanta. Merita sa o preparati din cand in cand.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Si reteta:

Fasole batuta cu parjoale
avatar
nicuvar

Mesaje : 1183
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 61
Localizare : Timisoara

http://nicuvar.wordpress.com/

Sus In jos

Fasole verde scazuta cu cotlet

Mesaj Scris de nicuvar la data de Mier 06 Ian 2010, 11:57 am

Fasole verde scazuta cu cotlet

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Reteta: Fasole verde scazuta cu cotlet
avatar
nicuvar

Mesaje : 1183
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 61
Localizare : Timisoara

http://nicuvar.wordpress.com/

Sus In jos

Ciolan rasol cu fasole verde natur

Mesaj Scris de nicuvar la data de Mier 06 Ian 2010, 12:03 pm

Ciolan rasol cu fasole verde natur


[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Reteta: Ciolan rasol cu fasole verde natur
avatar
nicuvar

Mesaje : 1183
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 61
Localizare : Timisoara

http://nicuvar.wordpress.com/

Sus In jos

Re: Mancare de fasole

Mesaj Scris de Franz Schneider la data de Mier 06 Ian 2010, 12:09 pm

Esti de belea Nicule ! Mi-e o pofta de mor, nu alta ! Si ...n-am mancat nimic pe ziua de azi inca. Vad ca nu ti-e mila de mine absolut deloc ! Very Happy

__________________________________
N-am nevoie de sex ! Mi-e suficient ca ma f**e Guvernul in fiecare zi !

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Franz Schneider
Admin

Mesaje : 9125
Data de inscriere : 01/01/2010
Varsta : 56
Localizare : Pe coclauri !

http://cabanavladisstraja.lx.ro/

Sus In jos

Re: Mancare de fasole

Mesaj Scris de nicuvar la data de Mier 06 Ian 2010, 12:13 pm

Pai avem 250 de retete si mai asteapta inca 25, nu am ajuns sa le postam inca. Very Happy
avatar
nicuvar

Mesaje : 1183
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 61
Localizare : Timisoara

http://nicuvar.wordpress.com/

Sus In jos

Re: Mancare de fasole

Mesaj Scris de neica nimeni la data de Sam 10 Apr 2010, 9:03 am

Stie cineva cum se prepara pasta de mici, ca parca as avea o pofta asa.
avatar
neica nimeni

Mesaje : 1025
Data de inscriere : 03/01/2010
Localizare : away from

Sus In jos

Re: Mancare de fasole

Mesaj Scris de ABBA la data de Sam 10 Apr 2010, 9:53 am

E bine ca intrebasi la fasole. Stiu ca cea mai buna pasta de mici se face din amestec: porc , oaie si vita. Carnea tocata marunt se amesteca obligatoriu cu bicarbonat de sodiu , 1 lingura, pe langa celelalte condimente specifice, si se lasa la rece pana a doua zi.

ABBA

Mesaje : 3644
Data de inscriere : 01/01/2010

Sus In jos

Re: Mancare de fasole

Mesaj Scris de another la data de Sam 10 Apr 2010, 11:10 am

neica nimeni a scris:Stie cineva cum se prepara pasta de mici, ca parca as avea o pofta asa.
Uite aici o reţetă ceva mai elaborată pentru pastă de mici.
avatar
another

Mesaje : 5532
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 53
Localizare : Undeva în Valahia!

Sus In jos

Re: Mancare de fasole

Mesaj Scris de ABBA la data de Sam 10 Apr 2010, 11:40 am

Nasol e ca nu se deschide pagina...

ABBA

Mesaje : 3644
Data de inscriere : 01/01/2010

Sus In jos

Re: Mancare de fasole

Mesaj Scris de another la data de Sam 10 Apr 2010, 11:45 am

La mine se deschide. Probabil că am eu o versiune mai nouă la Adobe Reader.
OK, uitaţi reţeta şi aici:

Reţeta de mititei de la Restaurantul CARUL CU BERE din Bucureşti
Bucureşti, la 16 Iunie 1920

Onorate Domnule Ofiţer!
Pentru căci fiecare vizită a Domniei voastre, ca şi cu 20 ani în urmă cele
ale tatălui Domniei voastre, dimpreună cu cinstitul Conu Iancu Caragiale este, pe lângă onoare, şi un deosebit eveniment pentru localul nostru, vroiesc să dau la rându-mi dovadă de cavalerism, împărtăşindu-vă la dorinţa onoratei Dumneavoastră soţii, Doamna Măriuţa Baciu, reţetarul de preparare ai mititeilor noştri, care, după cum bine ştiţi sunt cei mai lăudaţi din tot Bucureştiul. Astfel dau dovadă de încredere în Domnia voastră spre a nu trăda nicidecum secretul delicioşilor noştri mititei, secret pe care la rândul meu l-am primit de la marele Maestru Gastronom D-l Tică Preoteanu, antemergătoriul meu la conducerea bucătăriei Carului. Adresez aceieaşi rugăciune şi onoratei Dumneavoastră soţii, Doamnei Măriuţa, celei mai desăvârşite amfitrioane pe care sunt bucuros să o fi cunoscut.
Perfecţiunea seratelor de cină din casa Domniilor voastre, la care, mulţumesc lui Dumnezeu, am fost poftit, mi-au determinat hotărârea să va divulg taina celui mai de preţ preparat culinar care ne cinsteşte numele în capitală, în ţara întreagă şi în străinătate.
Mititeii sunt un produs culinar din carne de vită, în stare finită de şapte până la opt centimetri şi la o grosime de cam trei centimetri, ce se servesc ori ca o gustare între mese la o halbă de bere, ori ca entrée, ori ca fel de mâncare de sine stătătoru. Ei îşi au originea în Balkan, provenind din Serbia, dar se întâlnesc şi în Grecia şi Turcia, de unde au fost preluaţi de bucătăria românească. Cum le spune şi numele, sunt nişte rulouri mici, fiind şi numiţi astfel: mici, în Regat, din carne cu mirodenii, având menirea să încânte gustul mesenilor. Se servesc numai proaspăt prăjiţi pe grătar de jar, fie cu tacâm, ori la scobitoare sub formă de gustare.
Se ia cărniţă de vacă de la gât, fără a se îndepărta grăsimea şi se dă de două ori prin maşină, pentru a se mărunţi cât mai bine şi cât mai uniform. Dacă va fi carnea prea slabă, se va adăuga ceva seu de vacă sau din lipsa acestuia chiar de oaie, ca la 100 până la 150 de grame pe fiecare kilogram cântărit de carne. Nu se va lua în nici un caz slăninuţă, costiţă sau carne de porc, care nu fac decât să strice gustul şi să ia din minunata savoarelor a mititeilor.
Se fierbe o zeamă din oase de vacă cu măduvă, care se scade bine, din 500 grame de oase la fiece kilogram de carne.
Se pregătesc pentru fiecare kilogram de carne mirodenii şi condimente după cum urmează:
• 8 grame de piper proaspăt pisat mărunt
• 12 grame de cimbru uscat cât mai proaspăt pisat mărunt
• 4 grame de enibahar pisat mărunt
• 2 grame de coriandru pisat mărunt
• 2 grame de chimion turcesc pisat mărunt
• 1 gram de anis stelat pisat mărunt
• 8 grame de bicarbonat de sodiu
• 1 linguriţă de zeamă de lămâie
• 1 lingură de untdelemn
• 1 căpăţână bună de usturoi aromat şi nu din cel iute
La cantităţi mai mari de cinci kilograme, se va adăuga pentru fiecare alte cinci
kilograme de carne, câte o măsură mai mult din mirodeniile pomenite.
Se frământă carnea într-un vas pe măsură timp de un ceas, adăugând la început bicarbonatul de sodiu, care se stinge cu zeama de lămâie. Jumătate din zeama de oase şi toate celelalte condimente, afară de usturoi, se adaugă treptat, uniform şi puţin câte puţin. Amestecul se acoperă şi se dă la gheţar o zi şi o noapte, după care se scoate, se lasă câteva ceasuri la dezmorţit şi se mai frământă o dată preţ de o jumătate de ceas cu restul de zeamă de oase dezmorţită. Se face un mujdei de usturoi cu apă călduţă dintr-o căpăţână pentru fiecare kilogram de carne, care se lasă la tras o jumătate de ceas. Se stoarce mujdeiul de usturoi într-un tifon, se adaugă sucul de mujdei şi se mai frământă odată amestecul preţ de un sfert de ceas.
Se dă din nou la gheţar până a doua zi. Preţ de trei ceasuri înainte de a fi prăjiţi şi serviţi mititeii, se scoate amestecul de la gheţar, pentru a se încălzi şi muia; după trei ceasuri sau când s-a dezmorţit amestecul, se formează mititeii ca de un deget mare lungime şi ca de două degete grosime, se ung cu untdelemn pe toate părţile şi la capete şi se lasă sa stea la zvântat un ceas. Se prăjesc pe jar iute de lemne sau cărbune, ungându-se din când în când cu mujdei, aşa ca sa prindă o crusta rumenă de jur împrejur. Gratargii noştri întorc fiecare mititel doar de trei ori până este prăjit. La prăjit mititeii vor scădea puţin, de unde şi denumirea lor, sau cea de mici. Nu se lasă să se pătrundă, ca să nu se usuce sucul care conţine savoarea condimentelor. Daca se prăjesc la foc prea mic, mititeii scad prea tare, se usucă, lapădă tot sucul aromat şi devin seci.
Se servesc alături de chifle proaspete ori felii de franzelă, cu Mutard de Dijon
sau muştar picant şi aromat, după preferinţă şi cu sare şi ciuşca.
Doar şi numai aşa veţi obţine mititei savuroşi cum se zice ca numai la noi sunt.
Cunosc mulţi din aşa numiţii gastronomi prin birturi şi bodegi mai ales prin mahalale, care din neştiinţă ori din spirit de falsă economie înmulţesc aluatul de mititei cu alte soiuri de carne de porc, cal ori oaie. Afară că scad mai puţin la prăjit decât ca cei de carne de vacă, nu au pe departe gustul şi savoarea mititeilor adevăraţi. O greşeală mare mai este şi zgârcenia la condimente, mai ales la usturoiu şi piperu. Mai cu seama usturoiul este partea dominantă a gustului atât de specific al mititeilor.
Sunt fericit sa dezvălui Doamnei Măriuţa acest mic secret, pe care ştiu ca nu îl va damai departe, aşa cum nici eu nu-l voi dezvălui decât urmaşului meu Maitre Cuisiner când îmi va lua locul la Caru cu Bere!
Mititeii preparaţi de Dânsa sunt extrem de gustoşi, dar simţul meu gustativ mi-a
dezvăluit imediat lipsa coriandrului, a anisului stelat şi al chimionului turcesc. Cu
aceste mirodenii, mititeii Doamnei Măriuţa vor fi inegalabili!
Va aştept luna viitoare când va întoarceţi cu regimentul din manevre, dimpreună cu
Domnii Ofiţeri Dinu şi Vatache spre a savura o tavă de mititei şi câteva halbe împreună!
Dorindu-vă sănătate, voie bună şi noroc, vă rog a-i transmite umile sărutări de mâini
Doamnei Măriuţa, cea mai desăvârşită gospodină şi Doamnă din înalta societate!
Dumnezeu să va ajute!
avatar
another

Mesaje : 5532
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 53
Localizare : Undeva în Valahia!

Sus In jos

Re: Mancare de fasole

Mesaj Scris de ABBA la data de Sam 10 Apr 2010, 5:20 pm

Anisul stelat inseamna cuisoare, pare-mi-se!

ABBA

Mesaje : 3644
Data de inscriere : 01/01/2010

Sus In jos

Re: Mancare de fasole

Mesaj Scris de neica nimeni la data de Sam 10 Apr 2010, 11:30 pm

Asa facui si eu. Sa vad ce-o iesi. Daca iasa bine deschid o afacere. Very Happy
Da unde voiai sa intreb la ciorbe? Mie mi se pare ca totusi micii sunt altceva decat friptura. oricum nu e important asta.
avatar
neica nimeni

Mesaje : 1025
Data de inscriere : 03/01/2010
Localizare : away from

Sus In jos

Re: Mancare de fasole

Mesaj Scris de neica nimeni la data de Sam 10 Apr 2010, 11:36 pm

Nici nu vazui reteta. Mersi Another.
Ce e misto aici e ca gasesti sute de condimente din toate colturile lumii. Eu nu-s prea curios la noi mancaruri, pentru ca mi se pare ca ale noastre sunt cu adevarat delicioase. Din schimburile de experienta facute cu diversi, mi s-a parut ca suntem destul de departe intr-ale papicii.
avatar
neica nimeni

Mesaje : 1025
Data de inscriere : 03/01/2010
Localizare : away from

Sus In jos

Re: Mancare de fasole

Mesaj Scris de ABBA la data de Dum 11 Apr 2010, 6:40 pm

Cam monotoni...

ABBA

Mesaje : 3644
Data de inscriere : 01/01/2010

Sus In jos

Re: Mancare de fasole

Mesaj Scris de little light la data de Dum 11 Apr 2010, 6:45 pm

Ce caută reţeta de mititei la topicul despre mâncarea de fasole? [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
little light

Mesaje : 6950
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 39
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Re: Mancare de fasole

Mesaj Scris de ABBA la data de Dum 11 Apr 2010, 6:46 pm

little light a scris:Ce caută reţeta de mititei la topicul despre mâncarea de fasole? [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Mai venisi acum si tu sa intrebi inca o data! Nu vezi ca mititeii sunt altceva decat friptura? [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

ABBA

Mesaje : 3644
Data de inscriere : 01/01/2010

Sus In jos

Re: Mancare de fasole

Mesaj Scris de little light la data de Dum 11 Apr 2010, 6:47 pm

Topic separat,nene! Ca la sarmale! [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
little light

Mesaje : 6950
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 39
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Re: Mancare de fasole

Mesaj Scris de another la data de Dum 11 Apr 2010, 6:48 pm

neica nimeni a scris:Nici nu vazui reteta. Mersi Another.
Ce e misto aici e ca gasesti sute de condimente din toate colturile lumii. Eu nu-s prea curios la noi mancaruri, pentru ca mi se pare ca ale noastre sunt cu adevarat delicioase. Din schimburile de experienta facute cu diversi, mi s-a parut ca suntem destul de departe intr-ale papicii.
Azi mi-am luat de la ţară o punguliţă de seminţe de mărar. Este o punguliţă din hârtie curată, netipărită, ca să nu se amestece cu gustul de cerneală de tipografie. Ticluesc eu s-o fac cumva într-un amestec....
avatar
another

Mesaje : 5532
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 53
Localizare : Undeva în Valahia!

Sus In jos

Re: Mancare de fasole

Mesaj Scris de ABBA la data de Dum 11 Apr 2010, 6:49 pm

Acu degeaba, ca s-a rezolvat!

ABBA

Mesaje : 3644
Data de inscriere : 01/01/2010

Sus In jos

Re: Mancare de fasole

Mesaj Scris de ABBA la data de Dum 11 Apr 2010, 6:50 pm

another a scris:
neica nimeni a scris:Nici nu vazui reteta. Mersi Another.
Ce e misto aici e ca gasesti sute de condimente din toate colturile lumii. Eu nu-s prea curios la noi mancaruri, pentru ca mi se pare ca ale noastre sunt cu adevarat delicioase. Din schimburile de experienta facute cu diversi, mi s-a parut ca suntem destul de departe intr-ale papicii.
Azi mi-am luat de la ţară o punguliţă de seminţe de mărar. Este o punguliţă din hârtie curată, netipărită, ca să nu se amestece cu gustul de cerneală de tipografie. Ticluesc eu s-o fac cumva într-un amestec....

Se gasesc si la magazin, pentru muraturi.

ABBA

Mesaje : 3644
Data de inscriere : 01/01/2010

Sus In jos

Re: Mancare de fasole

Mesaj Scris de little light la data de Dum 11 Apr 2010, 6:53 pm

Bubu mănâncă mărar la greu,sub orice formă. [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
little light

Mesaje : 6950
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 39
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Re: Mancare de fasole

Mesaj Scris de another la data de Dum 11 Apr 2010, 7:01 pm

ABBA a scris:
another a scris:Azi mi-am luat de la ţară o punguliţă de seminţe de mărar. Este o punguliţă din hârtie curată, netipărită, ca să nu se amestece cu gustul de cerneală de tipografie. Ticluesc eu s-o fac cumva într-un amestec....
Se gasesc si la magazin, pentru muraturi.
Aici am scris o obrăznicie pe care am şters-o în câteva secunde. Nu era ceva vulgar, dar era o obrăznicie. Recunosc faptul că forumul, forumurile în general, m-au ajutat să scriu mai echilibrat decât scriam prin ziare.


Ultima editare efectuata de catre another in Dum 11 Apr 2010, 7:07 pm, editata de 2 ori
avatar
another

Mesaje : 5532
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 53
Localizare : Undeva în Valahia!

Sus In jos

Re: Mancare de fasole

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 1 din 3 1, 2, 3  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum