INCREDIBIL DE ATRACTIV
Bun venit pe paginile forumului "INCREDIBIL DE ATRACTIV" !!!

Ciolan afumat pe pat de legume

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Ciolan afumat pe pat de legume

Mesaj Scris de another la data de Mar 25 Ian 2011, 1:37 pm

Eu cumpăr de obicei două ciolane de-astea afumate. Le gătesc în vasul dacic, de lut! Crude arată cam așa![Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Pun vasul dacic la înmuiat circa 30 de minute. El se va hidrata, în acest timp. Este foarte important, pentru că aburii vor găti preparatul!

Fac um mix de legume, tăiate mai mari, din cartofi, țelină, morcov, sfeclă roșie, conopidă..[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]


Condimentez cu mentă, cimbru, busuioc uscat.[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]


Adaug un pic de apă plată și puțin ulei de măsline. Pun totul la cuptor. [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
another

Mesaje : 5532
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 53
Localizare : Undeva în Valahia!

Sus In jos

Re: Ciolan afumat pe pat de legume

Mesaj Scris de another la data de Mar 25 Ian 2011, 2:14 pm

Când se coace bine, după ce l-am lăsat fără capac vreo 10 minute, pun vin și acopăr iar!
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

avatar
another

Mesaje : 5532
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 53
Localizare : Undeva în Valahia!

Sus In jos

Re: Ciolan afumat pe pat de legume

Mesaj Scris de Mihaela la data de Mar 25 Ian 2011, 3:28 pm

Deja arata foarte bine, Another - chef. Very Happy mancare
Cred ca o sa-mi cumpar si eu vas din asta (dacic sau roman cum spunea Franz Very Happy)
avatar
Mihaela

Mesaje : 2743
Data de inscriere : 03/02/2010

Sus In jos

Re: Ciolan afumat pe pat de legume

Mesaj Scris de another la data de Mar 25 Ian 2011, 3:37 pm

Da, da! Vas roman, dar mie îmi place să-i spun vas dacic, și n-o fac numai din plăcere, ci și pentru a recunoaște un adevăr istoric despre care am să vă vorbesc cândva, legat de vasele astea! Deci, vas dacic, sau vas roman! Este un vas de lut, poros, ca o țiglă!
avatar
another

Mesaje : 5532
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 53
Localizare : Undeva în Valahia!

Sus In jos

Re: Ciolan afumat pe pat de legume

Mesaj Scris de another la data de Mar 25 Ian 2011, 4:42 pm

Așa! Acum, finalul! Pun usturoi crud în vasul dacic (sau roman Smile ) ! Se spune că usturoiul crud este flăcău!
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Acum fac sosul. Folosesc pentru asta roșii coapte, sau, acum iarna, roșii în bulion. Le combin cu ardei kapia copți. Eu am la congelator, dar se găsesc și conservați, la borcan. Scad un pic amestecul acesta, în care pun o linguriță d emiere și un ardei iute uscat.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

La sfârșit, adaug verdeață - mărar și pătrunjel - în sos![Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Însoțesc totul cu așa ceva!
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]


avatar
another

Mesaje : 5532
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 53
Localizare : Undeva în Valahia!

Sus In jos

Re: Ciolan afumat pe pat de legume

Mesaj Scris de aurora la data de Mar 25 Ian 2011, 6:24 pm

Am înţeles... supercolesterol merlot-ul ăla [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]


Ce-ai zice data viitoare de un ciolan pe pat de varză acră? [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Să vă fie de bine !!!
avatar
aurora

Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara

Sus In jos

Re: Ciolan afumat pe pat de legume

Mesaj Scris de cactus la data de Mar 25 Ian 2011, 7:00 pm

aurora a scris:Am înţeles... supercolesterol merlot-ul ăla [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]


Ce-ai zice data viitoare de un ciolan pe pat de varză acră? [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Să vă fie de bine !!!

normal - vezi ca am dat astazi undeva linkurile si pentru asa ceva (la Off Topic ???). Varza acra o caleshti, nu ?
avatar
cactus

Mesaje : 632
Data de inscriere : 15/01/2011
Varsta : 66
Localizare : s-a schimbat

Sus In jos

Re: Ciolan afumat pe pat de legume

Mesaj Scris de aurora la data de Mar 25 Ian 2011, 7:19 pm

cactus a scris:
aurora a scris:

Ce-ai zice data viitoare de un ciolan pe pat de varză acră? [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]


normal - vezi ca am dat astazi undeva linkurile si pentru asa ceva (la Off Topic ???).

Varza acra o caleshti, nu ?

Da, eu aşa aş zice, varza acră călită un pic înainte...
Să vedem ce părere are însă maestrul bucătar Another.

Poate ne ajută şi Nicu, ceva idei de la Doina Very Happy
avatar
aurora

Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara

Sus In jos

Re: Ciolan afumat pe pat de legume

Mesaj Scris de Vizitato la data de Mar 25 Ian 2011, 7:57 pm

aurora a scris:Am înţeles... supercolesterol merlot-ul ăla


Ce-ai zice data viitoare de un ciolan pe pat de varză acră?

Să vă fie de bine !!!

eu in schimb nu am inteles replica ta. merlot-ul din cite stiu e un vin rosu si vinul rosu contine o substanta care scade colesterolul. cu alte cuvinte , consumat in cantitati rezonabile- 1 pahar, la masa, merlot-ul ar conduce la scaderea colesterolului. dinpacate nu il scade asa cum il creste "ciolanu'" Rolling Eyes . mi-e mila de arterele celor ce consuma bunatatile astea, in schimb mor de pofta Very Happy

Vizitato
Vizitator


Sus In jos

Re: Ciolan afumat pe pat de legume

Mesaj Scris de aurora la data de Mar 25 Ian 2011, 8:15 pm

Aşa era şi replica mea... + cu - se anulează ... [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]



O viaţă avem... să o trăim cu chibzuinţă, câte un pic din fiecare bunătate... [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
aurora

Mesaje : 7463
Data de inscriere : 02/01/2010
Localizare : RO, Hunedoara

Sus In jos

Re: Ciolan afumat pe pat de legume

Mesaj Scris de cactus la data de Mar 25 Ian 2011, 8:39 pm

ingrid a scris: eu in schimb nu am inteles replica ta. merlot-ul din cite stiu e un vin rosu si vinul rosu contine o substanta care scade colesterolul. cu alte cuvinte , consumat in cantitati rezonabile- 1 pahar, la masa, merlot-ul ar conduce la scaderea colesterolului. din pacate nu il scade asa cum il creste "ciolanu'" Rolling Eyes . mi-e mila de arterele celor ce consuma bunatatile astea, in schimb mor de pofta Very Happy

Vaks ; muult, gras si gratis plus.. [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] ; lasa colesterolul ca ala se dizolva in zeama sfanta ... [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
cactus

Mesaje : 632
Data de inscriere : 15/01/2011
Varsta : 66
Localizare : s-a schimbat

Sus In jos

Re: Ciolan afumat pe pat de legume

Mesaj Scris de nicuvar la data de Mar 25 Ian 2011, 9:32 pm

Noi avem o reteta, dar cu ciolan crud. Cred ca merge si cu ciolan afumat. Very Happy

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
nicuvar

Mesaje : 1183
Data de inscriere : 02/01/2010
Varsta : 61
Localizare : Timisoara

http://nicuvar.wordpress.com/

Sus In jos

Re: Ciolan afumat pe pat de legume

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum